Geschiedenis

Stichting:

Het was in september 1963 dat wijlen de Heer Georges Depoorter het initiatief nam om een judoclub te stichten in het vroegere Stene en aan te sluiten bij de Vlaamse Liga voor judo en vechtkunsten. De tatami bestond uit een ruw scheepszeil met daaronder vastgestampte zavel. In 1981 werden de Vlaamse Judobond en de Vlaamse Liga samengevoegd en ontstond de huidige Vlaamse Judofederatie. Op 13 december '96 werd de feitelijke vereniging ontbonden en Judo Stene werd een VZW.

 

Locatie:

Het eerste lokaal was gevestigd in een oude afgedankte beenhouwerij, de "HAMILTON" (nu VOSSENHOL), recht tegenover de Sint-Annakerk te Stene (vandaar dus ook de naam Judo Stene). Vervolgens werd er getraind in een klaslokaal een paar huizen verderop. Daarna werd een klaslokaal ter beschikking gesteld in de Vercamerschool te Mariakerke, waar de club tot juni 2016 haar intrek nam. Aangezien het stadsbestuur de site van de Vercamerschool wil gebruiken voor het nieuw stedelijk zwembad, drong een nieuwe verhuis zich op. Het was ‘het zwembad’ van de Vermeylenschool geworden. Met de hulp van een paar enthousiaste vrijwilligers werd in een paar weken tijd het zwembad omgetoverd tot een prachtige dojo van 11x16m. Met de start van het nieuwe werkjaar in september 2018 nam Judo Stene haar intrek in een splinternieuwe dojo! Dojo Klokhof in de Klokhofstraat 10 in Zandvoorde, waar we beschikken over een verende tatami van 10m/20m.

 

Enkele namen:

Voorzitters: Georges Depoorter - Jerome Luypaert - Aimé Verstraete - Gilbert Vanslambrouck - Johan Rubben - Isabelle Naert – Kurt Corveleyn (vanaf 2007)

Technisch Directeurs: Hubert Lauwers – Alain Burke – F Smis – Thierry Baetslé (vanaf 2010)

De nationale Bondscoach Jean-Marie Dedecker is zwarte gordel 1e Dan geworden als lid van Judo Stene.

Tot in 1992 was Inge Clement lid van Judo Stene.  Op dat ogenblik was ze reeds 6 maal Belgisch Kampioen.

 

Stages:

2018: De club van Dirk Van Tichelt deed bij ons, in onze splinternieuwe dojo hun judostage, waar wij aan deelnamen. Het was een leerrijke ervaring!

2019: Onze eerste stage in eigen beheer, met Harry Van Barneveld als topper die ons sublieme technieken bijbracht!